Nieuws
24 mei 2011 - Ron Smeets

Dief nam 'bestellingen' aan via SMS

Toen de 36-jarige Sean Harrington onlangs opgepakt werd voor winkeldiefstal bleek al snel dat hij zelf een belangrijk deel van de bewijslast bewaard had.

Nee, niet de gestolen waar want die was al lang 'doorverkocht'. Sean nam namelijk 'bestellingen' op via SMS en de inbox van zijn telefoon stond er nog vol mee. Tsja, die had hij beter kunnen deleten.

De opgeslagen 'bestel-SMSjes' zijn natuurlijk niet alleen pijnlijk voor Sean zelf, maar ook voor zijn 'klanten' die met dit bewijs makkelijk als helers opgepakt kunnen worden. Overigens wordt daar in het bericht met geen woord gerept. Sean's klanten bestelden voornamelijk schoenen en kleding. Op beelden van bewakingscamera's was te zien hoe hij in een periode van vijf weken bij een schoenen- en kledingwinkel voor zo'n 640 dollar aan goederen stal. Echt rijk is hij er dus niet van geworden ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.