Nieuws
22 januari 2007 - Ron Smeets

Dief brengt tas met GSM en beurs terug na SMSjes

Toen de tas van de Chinese lerares Pan Aying gestolen werd met daarin onder andere haar beurs, ongeveer 500 Euro en een GSM besloot ze de dief per SMS te bewegen haar spullen terug te brengen.

In totaal stuurde Pan 21 SMSjes met teksten als: "Ik ben Pan Aying, lerares aan de Middelbare school van Wutou. Ik ga er van uit dat je het zwaar hebt. Fouten maken is menselijk en ik zal je het niet kwalijk nemen. Hou het geld, als je dat echt nodig hebt, maar breng aub de andere spuillen terug."

Na 21 SMSjes zonder resultaat gaf Pan de hoop op. Totdat afgelopen zondag een pakketje op haar deurmat vond met daarin alle spullen, inclusief het geld en een briefje met "Lieve Pan. Het spijt me. Ik heb een fout gemaakt. Vergeef me. Dank je dat je zo tolerant bent, zelfs nadat ik je bestolen had. Ik zal proberen om vanaf nu op het rechte pad te blijven".

Zo zie je maar weer. Er zijn ook eerlijke dieven met gevoel.Gerelateerde links:
Camphone dief zet zichzelf te kijk
Inbreker via gestolen GSM opgespoord
Domme dief steelt smartphone van smart guys
Smartphone dief met behulp van GPS gepakt
Slachtoffer overval SMSt dief en krijgt antwoord
GSM dief stuurt pikante SMSjes naar contactpersonen
Hetze tegen SideKick dief
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.