Toestellen
27 januari 2007 - Ron Smeets

Diamant coating maakt toestellen schoner en sterker

Dit probleem zullen jullie wel herkennen. Je hebt net een nieuwe GSM gekocht en binnen de kortste keren is ie bekrast en/of zo smerig dat hij nauwelijks nog nieuw lijkt.

Natuurlijk kun je het toestel telkens in een beschermend hoesje stoppen, maar dat is ook niet altijd even praktisch.

Nokia heeft onlangs patent aangevraagd op een Diamanten coating' voor GSM's' waardoor het toestel een stuk krasbestendiger wordt en schoner blijft.

Het systeem werkt op kamertemperatuur en dus kan de coating ook op de goedkopere plastic soorten worden aangebracht. Het wordt gemaakt van steenkool dat met behulp van electriciteit tot een plasma verwerkt wordt. Dat plasma wordt dan weer door electroden op het plastic aangebracht. Dit proces creeert uiteindelijk een ultradunne (minder dan 100nanometer), diamant-achtige, coating die extreem krasbestendig en vuil afstotend is.

Wellicht dat we binnenkort dus meer 'diamanten' GSM's van Nokia mogen verwachten, maar dan anders!Gerelateerde links:
GSM smeriger dan toilet en schoenzolen
Bacteriedodende Motorola GSM
Motorola SLVR diamant uitvoering
Diamanten iPod case
Nokia 8800 Sirocco Edition nu ook in diamanten uitvoering
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.