Tablets
01 januari 2015 - Ron Smeets

Deze Chinese namaak iPad Air draait op Android... en Windows 8.1 De Onda V919 3G Air is een schaamteloze kopie met een bijzonder tintje

Chinese iPad klonen zie je wel vaker en meestal zijn dat, behalve een goedkope kopie, nauwelijks de moeite van het vermelden waard. Toch moest ik bij het zien van de Onda V919 3G Air (alleen die naam al :)) toch even twee keer kijken.

Ja, het is inderdaad een iPad Air 2 kloon maar wel eentje met een bijzonder tintje. Onda heeft hem namelijk uitgerust met zowel Android 4.4 als Windows 8.1. Inderdaad, een dual-system tablet. Tijdens het opstarten kun je met één druk op de knop kiezen of je vandaag met een Windows of toch liever een Android tablet wilt werken die verdacht veel op een iPad lijkt.

Dat klinkt op zich best interessant en alleen daarom zou het leuk zijn om deze Onda eens te testen. De specs zijn ook niet bepaald slecht te noemen overigens. Een 2.1GHz 64-bit Intel quad core processor, 2GB RAM, 64GB intern geheugen, microSD, 5 megapixel camera, 2 megapixel front cam, een 9.7 inch scherm (2048 x 1536) en een 6200mAh accu.

Uiterlijk lijkt hij zoals gezegd erg op de iPad Air 2. Van de speaker grille aan de onderzijde, die wel twee rijen telt, tot en met de metalen, aluminium, behuizing met het bekende kunstof deel waarachter de WiFi en 3G antennes schuil gaan. En dat alles voor een prijskaartje van, omgerekend, nog geen 200 Euro (240 dollar, adviesprijs).

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.