Nieuws
26 oktober 2014 - Ron Smeets

Deze Android smartphones krijgen zeker de Lollipop update De eerste tussenstand

Sinds Android 5.0 Lollipop vorige week officieel onthuld werd hebben sommige fabrikanten al tipjes van de update sluier voor bestaande toestellen opgelicht. Behalve Google (de Nexus modellen) onder andere Sony, HTC en Motorola.

Maar er zijn natuurlijk ook al veel geruchten de wereld in geschopt met update schema's en de vermeende planningen van andere fabrikanten. De defintief bevestigde toestellen van dit moment, maandag 20 oktober, die zeker weten de Android 5.0 update gaan krijgen staan hieronder vermeld.

Letwel, in deze lijst staan ook toestellen die niet in Nederland of België verkocht werden (of worden) en de merktoestellen die onder het kopje Google staan zijn smartphones ook beschikbaar waren (of zijn) met Google puur (zonder 'eigen' UI van de betreffende fabrikanten)

Google (dit zijn dus
- Nexus 4
- Nexus 5
- Nexus 7 (2012)
- Nexus 7 (2013)
- Nexus 10
- HTC One (M7)
- HTC One (M8)
- Samsung Galaxy S4
- Moto G
- Sony Z Ultra
- LG G Pad 8.3
- Micromax Canvas A1
- Spice Dream UNO
- Karbonn Sparkle V

Motorola
- Moto X
- Moto X 2nd Gen.
- Moto G
- Moto G 4G LTE
- Moto G 2nd Gen.
- Moto E
- Droid Ultra
- Droid Maxx
- Droid Mini

Sony
- Xperia Z
- Xperia ZL
- Xperia ZR
- Xperia Z1
- Xperia Z1s
- Xperia Z Ultra
- Xperia Z1 Compact
- Xperia Z2
- Xperia Z2 Tablet
- Xperia Z3
- Xperia Z3v
- Xperia Z3 Compact
- Xperia Z3 Tablet Compact

HTC
- One (M7)
- One (M8)
- One mini
- One mini 2

NVIDIA
- SHIELD Tablet

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.