Nieuws
09 maart 2011 - Ron Smeets

Deutsche Telekom verkoopt T-Mobile USA wellicht aan Sprint

T-Mobile heeft in de Verenigde Staten al heel wat zware tijden doorgemaakt. De provider is op afstand de nummer vier in die markt maar zag de afgelopen periode haar omzet en winst steeds verder dalen.

Volgens Bloomberg zou Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, nu in gesprek zijn met Sprint, de derde provider van de VS, over een overname van T-Mobile USA door Sprint. Het is niet de eerste keer dat Deutsche Telekom een verkoop van T-Mobile USA overweegt.

Als die overname er komt dan wordt de nieuwe provider, ik noem hem maar even Sprint Mobile ;-), de derde speler in de Amerikaanse markt, maar met zo'n 70 miljoen klanten wel een stuk dichter bij de nummers 1 en 2, Verizon en AT&T die beiden meer dan 90 miljoen kanten hebben. De overname zou Deutsche Telekom tussen de 15 en 20 miljard dollar kunnen opleveren. Dat is overigens minder dan de Duitse Telekom gigant in gedachten heeft.

Bloomberg benadrukt verder dat het niet alleen om een verkoop van T-Mobile aan Sprint gaat maar dat beide moederbedrijven ook groot aandeelhouder worden / blijven. De Amerikaanse beleggers reageerden positief op het nieuws over een eventuele verkoop van T-Mobile USA aan Sprint. De aandelen van beide telco's zaten gisteren behoorlijk in de lift.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.