Nieuws
05 februari 2010 - Ron Smeets

Deutsche Telekom overweegt verkoop T-Mobile USA

In Oktober vorig jaar maakte de CFO van Deutsche Telekom, eigenaar van T-Mobile, al duidelijk dat het Duitse moederbedrijf niet echt blij was mert de de Amerikaanse tak van de provider.

Zo heeft men onder andere de slag gemist bij het uitrollen van een goed dekkend en betrouwbaar 3G netwerk. Daardoor blijft T-Mobile in Amerika de vierde keus na, AT&T, Verizon en Sprint. Bovendien lopen al ruim een half jaar meer klanten weg dan dat er bijkomen.

Volgens de WSJ zou Deutsche Telekom op dit moment een verkoop van alle of een deel van haar belangen in T-Mobile USA overwegen. Deze overweging vloeit voort uit een advies van enkele financiele adviseurs van Deutsche Telekom. Die vinden namelijk dat de (positieve) resultaten van het moederbedrijf te zeer omlaag gehaald worden door het slechte presteren van T-Mobile USA, met alle financiele risico's van dien.

Vooralsnog, zo voorspellen analisten, lijkt een gedeeltelijke verkoop van de aandelen, al dan niet gecombineerd met een fusie, het meest waarschijnlijke scenario. Zowel Deutsche Telekom als T-Mobile USA hebben nog niet op de berichten van de WSJ gereageerd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.