Wearables
19 maart 2015 - Ron Smeets

Design wearable van Will.i.am en Gucci in de maak Prototype lijkt verdacht veel op de Puls smartwatch die Will.i.am vorig jaar al presenteerde

In het Zwitserse Basel wordt begin maart al heel wat jaren de horloge- en juwelen beurs 'Baselworld' georganiseerd. Met de komst van slimme horloges, ook hele dure, wordt dat event nu dus ook steeds interessanter voor 'ons'. Eerder vandaag werd de komst van een Tag Heuer smartwatch met 'Intel inside' al bevestigd en kort daarna was het de beurt aan Gucci en Will.i.am. Die onthulden een eerste prototype van een design smartband die volgens de makers onafhankelijk van een smartphone kan opereren.

Dat betekent dus dat hij een simkaart heeft voor koppeling aan 3G of 4G netwerken. De Gucci smartband zal ook voorzien zijn van GPS en een camera aan de voorzijde. Op de demo video die in Basel getoond werd was ook een groot display te zien. Is het nu een smartband of -watch? Meer specs werden nog niet bekend gemaakt en het is ook nog niet duidelijk wanneer de Gucci / Will.i.am wearable op de markt komt.

Het prototype ziet er nog niet bepaald 'Gucci' of fraai uit, maar dat zal ongetwijfeld nog veranderen. Volgens Will.i.am is de ontwikkeling een samenwerking tussen 'technology' en fashionology'. Je moet er maar op komen ;)

Overigens leek het getoonde prototype wel heel erg veel op de wearable die vorig jaar in de smartwatch plannen van Will.i.am opdook; de Puls. Zo veel zelfs dat ik sterk het idee krijg dat de samenwerking met Gucci niet veel meer is dan het promoten van de komst van een luxe design versie van dat slimme horloge. Enfin, we zullen het wel zien. Hieronder nog een kort videoverslag van CNet die er vanochtend in Basel bij waren.

Bron