Toestellen
11 maart 2006 - Ron Smeets

Design van Jaren Goh voor Sony Ericsson

De beroemde industrieel ontwerper Jaren Goh heeft een vijn zijn meest recente creatieve uitspattingen gebruikt om deze bijzonder fraai vormgegeven Sony Ericsson GSM te ontwerpen.

Het toestel heeft behalve een 4MP cam ook een OLED display dat verwerkt is in een polycarbonate behuizing waardoor het scherm de indruk wekt dat het letterlijk in het toestel opgaat, zonder de bekende 'inbouwranden'.

Als dit toestel echt op de markt gaat komen, dan is het zeker een geduchte concurrent voor de Nokia Vertu. Bovendien ga ik er niet van uit dat de Black Diamond in dezelfde prijsklasse zal liggen als de met wit goud, platinum en diamanten versie van de Vertu van Nokia. Hoewel, de naam doet natuurlijk wel een stevig prijskaartje vermoeden.Gerelateerde links:
Een GSM van 80.000 Euro
Nokia 888: Design en Emotie
Nokia's fashion phone niet voor de massa
De Nokia L'Amour collectie
GSM voor de jaren '10 en daarna...
De EverTwist geeft een eigen draai aan GSM design
5MP design camphone van LG
Nokia's visie op GSM's van de toekomst
Samsung en Bang & Olufson in samenwerking
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.