Toestellen
24 maart 2006 - Ron Smeets

Design Smartphone van Russische 'afkomst'

De Russische designer Evgeni Maslov ontwierp deze Titanium smartphone, de MAGO.

Behalve de high-tech materialen die met Zwitserse precisie verwerkt zijn, doet de MAGO ook qua functies niet onder voor andere Smartphones. Zo is hij onder ondere voorzien van een 624Mhz xScale processor, 128Mb NAND Flash geheugen, Quad-band GSM, WiFi, Bluetooth 2.0, Memory card slot voor (mini)SD en MMC cards en een 2.8inch TFT display zo hard als saffier en volkomen krasvrij. Als OS heeft Maslov en zijn designteam gekozen voor Windows Mobile 2005.

Maslov's design smartphone wordt zeker geen toestelletje dat massaal afgenomen gaat worden, gezien het prijskaartje van 3000 Euro. De MAGO wordt nog dit jaar op de markt gebracht, maar wanneer precies is niet bekend.Gerelateerde links:
Nokia's fashion phone niet voor de massa
De Nokia L'Amour collectie
Nokia's visie op GSM's van de toekomst
Nokia 888: Design en Emotie
Samsung en Bang & Olufson in samenwerking
iDo S600, ofwel de design P900 kloon
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.