Nieuws
05 februari 2008 - Ron Smeets

Design mobieltjes van de toekomst

Studenten van het Britse Royal College Of Art hebben een aantal mobiele toestelontwerpen voor de toekomst gemaakt. De design wedstrijd werd in samenwerking met de Engelse provider '3' georganiseerd.

Een van de doelstellingen was het ontwerpen van concepten die de huidige beschikbare toestellen op de markt overtroffen qua performance, design, gebruiksvriendelijkheid en 'kunnen'.

Hieronder staan enkele resultaten van de creativiteit van de studenten.

De Note (foto hierboven) heeft meer weg van een toestelhoesje dan een mobiele telefoon.

De Vase was één van de drie winnaars van de design wedstrijd. Volgens de bedenker is deze telefoon aanvankelijk 'leeg' en kunnen de diverse (bel, internet en multimedia) functie's toegevoegd worden naar gelang hetgeen de eigenaar zelf belangrijk vindt. Hierdoor hoeft er geen handleiding van het toestel gemaakt te worden omdat de eigenaar natuurlijk alleen functies toevoegd waarvan hij de werking al kent.

Een andere winnaar was deze Teiko, speciaal ontworpen voor kids en voorzien van een GPS tracker en andere functies die het voor ouders mogelijk maken hun kroost mobiel in de gaten te houden. Daarnaast is het toestel ook shock- en waterproof en heeft hij een ingebouwde headset die uitrolt als een jojo en vast zit aan het toestel om verlies ervan te voorkomen. Verder kunnen kids met de Teiko ook rechtsrteeks informatie raadplegen voor uitstapjes naar onder andere musea en dierentuinen.

De FreeKey heeft een flexibel touchscreen display met daaronder een 40-tal toetsen waarvan de functie zelf te bepalen is. Hierdoor kan iedereen het toestel helemaal naar zijn eigen wensen configureren.Gerelateerde links:
Sharp en Swarovski: Design meets style
Mobieltjes van de toekomst?
LG designers in de prijzen
Pantech's visie op 4G mobieltjes
Nokia 8800 in de prijzen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.