Toestellen
12 april 2006 - Ron Smeets

Design GSM van Quixen P: mooi maar onhandig

Op het eerste gezicht heeft deze design GSM wel wat weg van de B&O die we enkele maanden geleden regelmatig voorbij zagen komen.

De Renovatio Concept Phone is ontworpen door Quixen P. Verder is het natuurlijk wederom een toonbeeld van een fraai ontwerp waarbij weinig tot geen rekening gehouden is met het gebruiksgemak. Laten we eerlijk wezen, niemand gaat hier toch mee over straat lopen. Voor de gemiddelde hand is ie veel te breed en als je hem laat vallen ben je doodongelukkig.

Als GSM is ie verder ook niet echt bijzonder. Geen cam, slechts 16Mb geheugen voor onder andere de ingebouwde MP3 speler, Bluetooth en USB. En dan houdt het wel zo ongeveer op.

Misschien heeft ie een toekomst als ze er een bijpassende Bluetooth headset bij leveren. Het houten hoesje in in ieder geval al een stap in de goede richting.Gerelateerde links:
Deense Design bluetooth headset
De Nokia L'Amour collectie
Louis Vuitton kleedt nieuwe B&O GSM aan
De B&O GSM van Samsung
Nokia 888: Design en Emotie
Samsung en Bang & Olufson in samenwerking
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.