Accessoires
03 januari 2007 - Ron Smeets

Design GSM of Multimedia speler van BMW?

De meest prangende vraag bij het zien van dit BMW gadget is natuurlijk: Wat is het?

Op het eerste gezicht ziet het er uit als een design GSM, maar dat lijkt onlogisch voor een autofabrikant. Bovendien hoort er nog meer bij (klik voor de andere ‘onderdelen’) en deze ‘Nokia 888 achtige handset’ maakt dus deel uit van wat een compleet entertainment systeem van BMW zou kunnen zijn.

Volgens BMW zelf is het een gadget dat vanaf eind deze maand in de high-end modellen ingebouwd gaat worden en waarmee je onder andere MP3’s en films kunt afspelen. Voor de besturing ervan, en de veiligheid tijdens het rijden, heeft de Duitse autofabrikant ook een spraakherkenning functie aan het gadget toegevoegd.

De aanwezigheid van Bluetooth en spraakherkenning doen vermoeden dat deze multimediaspeler ook dienst kan doen als car kit, maar misschien is het zelf ook wel een GSM. Wie weet!

Via: GizmodoGerelateerde links:
Oplaadstation voor in de auto
Volkswagen, nu met USB
iPod dock voor in de auto
Bellen in de auto gaat ten koste van radio luisteren
Samsung music phone in BMW 5-serie
Bestuur je auto met je GSM
Nokia's visie op GSM's van de toekomst
Nokia 888: Design en Emotie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.