Nieuws
11 september 2007 - Ron Smeets

Design GSM Masten van Ericsson

Tja, ik moet toegeven dat de standaard GSM en UMTS masten zoals die in ons landschap staan niet echt uitblinken qua uiterlijk en design.

Er zijn in het verleden wel al enkele pogingen gedaan om de masten te camoufleren als boom of een ander, minder opvallend, object, maar dat waren slechts probeersels.

Het Zweedse Ericsson heeft nu een aantal concept ontwerpen gemaakt van design GSM en UMTS masten die, zo zegt men, er beter uit zien en wellicht ook als minder storend ervaren zullen worden.

Bovendien zijn deze betonnen design masten een stuk milieuvriendelijker omdat bij de productie ervan 20% minder CO2 uitgestoten wordt als bij de traditionele (stalen) masten.

Een ander bijkomend voordeel is het feit dat de betonnen masten veel minder kwetsbaar zijn dan de stalen variant waardoor er geen hekwerk, ter bescherming, omheen geplaatst hoeft te worden en die ruimtebesparing is mooi meegenomen.Gerelateerde links:
Fake kerktoren als GSM mast
GSM masten als weerstation
Portable GSM mast
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.