Nieuws
28 maart 2015 - Ron Smeets

Design 'baas' HTC verlaat binnen een jaar het schip Jonah Becker was onder andere verantwoordelijk voor het design van de One M9

HTC mocht afgelopen week, binnen een jaar na het aantreden van Jonah Becker als hoofd van de ontwerp afdeling, alweer op zoek naar een vervanger. Becker maakte donderdag, via Twitter, aan de wereld bekend dat hij zijn functie bij de Taiwanese fabrikant neergelegd had. HTC liet kort na Beckers vertrek weten dat zijn plek ingenomen is door Daniel Hundt, tot dat moment de Creative Director van de fabrikant.

Uiteraard gebeurt het vaker dat topmanagers een bedrijf verlaten, maar in het geval van Becker is het tijdstip bijzonder te noemen. Enkele weken nadat de One M9 onthuld werd; een toestel dat vooral afgerekend wordt op het weinig vernieuwende design in vergelijking met zijn voorganger. Of Becker daar zijn conclusies heeft (moeten) verbinden is pure speculatie, maar het kan natuurlijk wel een rol gespeeld hebben.

Hoe dan ook, bij HTC hebben ze binnen een week een nieuwe (oude) CEO én een nieuwe hoofd designer. Nu wordt het in spanning afwachten welke gevolgen, en veranderingen, daar de komende maanden uit voort gaan komen.

https://twitter.com/JonahABecker/status/581227642793377792

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.