Nieuws
06 december 2007 - Richard Otto

Derde veiling .mobi domeinnamen overweldigend succes: 2 miljoen dollar!

Gisterenavond was de laatste veiling van premium .mobi domeinnamen van 2007. Domein-marktplaats Sedo – de grootste ter wereld – had de eer om 100 topnamen aan de man te brengen. Er ontstond vanuit de gehele wereld zo’n run op de .mobi’s, dat de veiling website zelfs even plat ging. Een unicum voor Sedo, nooit eerder had het zoveel bieders tegelijk, terwijl er toch regelmatig andere grote veilingen zijn. Op het moment dat een van de toppers Games.mobi de $ 300.000 grens bereikte – met nog enkele minuten te gaan – liep de site vast en werd de gehele veiling met twee uur verlengd.

Een goede keuze van Sedo om te verlengen, want in die extra twee uur werd er nog flink geboden. Volgens dotMobiz bracht Music.mobi uiteindelijk het meeste op: $ 616.000, het hoogste bedrag ooit voor een dotMobi. Runner up was Games.mobi met $ 401.500, gevolgd door Sports.mobi met $ 101.000. Alle resultaten zijn op dotMobiz.com terug te vinden.

De hoge bedragen die voor .mobi’s worden betaald, komt vooral doordat wereldwijd .mobi inmiddels steeds meer toegepast wordt. Meer en meer grote bedrijven en PC websites lanceren een .mobi website. Ook in Nederland wordt .mobi steeds meer gebruikt om aan de consument duidelijk te maken dat er ook een voor de mobiel geoptimaliseerde website is, met als belangrijkste voorbeelden Buienradar.mobi, Telegraaf.mobi, Elsevier.mobi en het onlangs gelanceerde Web-log.mobi, inclusief al haar sub web-logs die ook via .mobi te bereiken zijn. De nieuwe campagne van OntdekInternetOpJeMobiel.nl met als mobiele site Ontdek.mobi zal ook bijdragen aan de bekendheid van .mobi.

In 2008 zal dotMobi weer verder gaan met de verkoop van premium .mobi’s. Er staan nog duizenden premiums in de wachtkamer. Met het geld dat dotMobi hiermee gaat verdienen, gaat het .mobi en mobiel internet promoten. Nederlandstalige premium .mobi domeinnamen zoals nieuws.mobi, weer.mobi, porno.mobi en gratis.mobi zullen zeer waarschijnlijk ook geveild gaan worden in 2008. Voor meer info over Mobiele domeinen klik

HIERGerelateerde links:
Dot mobi domeinen voor 300.000 dollar geveild
860.000 dollar voor .mobi domeinnamen
Over de auteur: Richard Otto