Geruchten
16 januari 2015 - Ron Smeets

Derde variant van de LG G4 specs 'uitgelekt' Nu met een kleiner scherm en andere camera

De LG G4 zal officieel pas ergens in het tweede kwartaal van dit jaar onthuld worden. Dan, medio mei, is het namelijk precies een jaar geleden dat zijn voorganger, de G3, het daglicht zag. Toch wordt ook al voorzichtig gespeculeerd op een presentatie van het nieuwe vlaggenschip in Barcelona over een week of zeven.

De afgelopen maanden zijn al enkele keren wat vermeende specs van de LG G4 opgedoken. Eerst zou het toestel onder anderen een 20.7 megapixel camera krijgen. Vlak voor de Kerst dook het gerucht op dat de G4 een phablet wordt met een stylus (niet te verwarren met de LG G3 Stylus) en 'slechts' een 5.3 inch scherm (zie foto hieronder). Maar dan wel met een Snapdragon 810 processor en 4GB RAM.

Nu worden weer wat specs van de LG G4 genoemd. Daarbij is het 5.3 inch scherm, wel met QHD (2560 x1440) resolutie, weer van de partij. Dat zou dus betekenen dat LG de opvolger van de G3 iets compacter wil maken. Onlangs deed de Koreaanse fabrikant dat ook al bij de opvolger van de G Flex. De gedachtengang lijkt logisch, maar de G Flex was wel een 6 inch toestel dat nauwelijks (met één hand) te gebruiken was. Iets dat voor de G3 absoluut niet geldt. Dat is een van de meest compacte 5.5 inch smartphones ooit. Ofwel, de noodzaak om de G4 compacter te maken dan de G3 is er uit dat opzicht niet.

Maar goed, behalve het vermoedelijke kleinere scherm wordt nu ook gespeculeerd over een 16 megapixel camera in plaats van de 20.7 megapixel versie die eerder aan de G4 gekoppeld werd. De Snapdragon 810 processor wordt ook weer genoemd maar dan wel met 'maar' 3GB RAM en er zou mogelijk ook een versie met 2GB RAM gemaakt worden.

We zullen het wel zien, begin maart in Barcelona of enkele weken daarna ergens anders op deze aardbol ;)

Bron (GoogleTranslate)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.