Nieuws
04 december 2005 - Ron Smeets

Derde speler in BlackBerry 'gevecht'

Alsof de juridische strijd tussen RIM en NTP nog niet complex genoeg was heeft zich eind vorige week, zo bleek vrijdag, een derde speler gemeld.

Volgens de Patent Office gaat het om een Noors bedrijf dat kan aantonen dat zij de allereesten waren die de 'BlackBerry' technologie bedacht hebben en dat ook middels een patentaanvraag kunnen onderbouwen.

Hoewel dit nog absoluut niets zegt over of en hoe deze nieuwe claim de zaak tussen NTP en RIM zal gaan beinvloeden, zal het er allemaal waarschijnlijk niet makkelijker op worden.Gerelateerde links:
RIM verliest weer een ronde
Software upgrade houdt BlackBerry in de lucht
Overwachte 'bondgenoot' voor BlackBerry
RIM niet bang voor rechtzaak
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.