Toestellen
06 november 2007 - Ron Smeets

Derde nieuwe Sony Ericsson vandaag is de K660i

Behalve de twee eerdergenoemde Walkmanphones had de Zweeds-Japanse toestelmaker vandaag nog een aankondiging gepland staan, die van de K660i.

Dit weekend lekte daarvan al enkele officiele foto's uit, met dank aan de webmaster(s) van Sony Ericsson zelf die de productpagina's van de K660i iets te vroeg online zetten. Voordat de fout hersteld was waren de foto's en specs echter al lang gekopieerd en draaide de online tamtam weer overuren ;-)

De K660i is een candybar toestel dat vooral bedoeld is voor de internettende mobiele beller. Hiervoor heeft de K660i onder andere een display waarvan de weergave zowel staand (om te bellen en sms-en) als liggend (handiger voor het browsen) ingesteld kan worden. Bovendien zijn er diverse bedieningstoetsen die alleen actief worden als de webbrowser gestart wordt.

Andere specs van de K660i zijn: quadband GSM met UMTS en HSDPA support, een 2.0inch QVGA display, 2 megapixel camera, Bluetooth met A2DP, een Memorystick M2 geheugenkaart optie (256Mb kaart wordt meegeleverd) en functies als PlayNow, TrackID en Google Maps for Mobile.

Net als de twee Walkmanphones die vandaag aangekondigd werden zal ook de K660i ergens in het eerste kwartaal van 2008 in de winkels gaan verschijnen. Welk prijskaartje er aan komt te hangen is nog niet bekendgemaakt.Gerelateerde links:
Sony Ericsson K660i komt er aan
Sony Ericsson K660i; een betaalbare UMTS Camphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.