Geruchten
08 maart 2012 - Ron Smeets

Derde Lumia 800 update, met cameraverbetering, wordt getest

De Nokia Lumia 800 ligt inmiddels bijna vier maanden in de winkels. Bij de lancering was al duidelijk dat de accu en de camera nog niet optimaal presteerden. Een heel groot probleem was dat niet omdat Nokia beloofde snel met software updates te komen.

De Finnen hadden er (terecht) voor gekozen om het toestel snel in de winkels te laten verschijnen. De korte ontwikkeltijd was de belangrijkste oorzaak voor de software to-do-list.

Enfin, we zijn inmiddels dus bijna vier maanden verder en Nokia heeft twee accu updates (met kleine andere bugfixes en 'tweaks') uitgerold. Nog niet alle Lumia 800 gebruikers zijn daar even blij mee, maar het gaat vooruit. Wat echter een zorgenkindje blijft is de prestatie van de camera onder bepaalde lichtomstandigheden. Foto's krijgen dan een blauw of groene waas. Als we de laatste berichten mogen geloven dan wordt een update daarvoor momenteel getest in Singapore. De software update heeft 'volgnummer' 12070.

Volgens de eerste ervaringen zou de nieuwe Lumia 800 update ook de accuprestatie enorm verbeteren. Gesproken wordt zelfs over een factor drie! Het toestel gebruikt straks vooral in 'idle' toestand veel minder stroom. Mooi, maar ik zit toch echt meer te wachten op de betere camera prestaties!. Hopelijk hoeven we niet al te lang meer te wachten.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.