Nieuws
05 augustus 2014 - Ron Smeets

Derde Apple Store opent deuren in Den Haag

Aanstaande zaterdag opent Apple haar derde winkel in Nederland. Gisteren wilde de fabrikant, naar aanleiding van een bericht in Metro, nog niet reageren, maar vanochtend mailde de PR Manager van Apple Nederland zelf kort maar krachtig de volgende bevestiging: "Had je al gehoord dat de Apple Store in Den Haag aanstaande zaterdag, 9 augustus, de deuren zal openen?"

Apple doet altijd ietwat geheimzinnig over de opening van nieuwe winkels. Dichtgetimmerde panden zonder aankondiging van toekomstige activiteiten zagen we eerder ook al in Amsterdam en Haarlem. 

De geheimzinnigheid zal wel te maken hebben met het creeren, en levendig houden, van de hype rondom het merk. Ik neem althans niet aan dat ze bij Apple bang zijn voor lange rijen, dagen voor de opening, waardoor de werkzaamheden rondom de opening gehinderd worden. De Haagse Apple Store is gevestigd in winkelcentrum de Passage, vlakbij het Binnenhof. Metro wist te melden dat de nieuwe winkel ook een zogenaamde 360 graden Genius Bar heeft; een Nederlandse primeur.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.