Toestellen
13 september 2010 - Ron Smeets

Demo video van de Nokia N8 met de 'definitieve' firmware

De afgelopen weken en maanden zijn er al duizenden (demo)video's van de Nokia N8 online verschenen en ook ik heb er al een aantal keren mee kunnen spelen.

Telkens betrof het echter een demo toestel waarvan de firmware nog (lang) niet 'af' was. Onderstaande Poolse video toont, als we The Nokia Blog mogen geloven, de N8 met de 'definitieve' versie van de firmware.

Definitief is natuurlijk een relatief begrip want de kans is groot dat het toestel in de eerste maanden na de (online) winkel release (eind september / begin oktober) wel weer een update met bugfixes en andere verbeteringen zal ontvangen.

Hoe dan ook de Nokia N8 met de Symbian^3 UI in onderstaande video lijkt qua bediening en gebruiksgemak weer ietwat sneller en soepeler te lopen dan de modellen die ik tot nu toe gezien en geprobeerd heb. Vanavond vlieg ik met de Finnen naar Londen voor Nokia World en ik mag hopen dat ze daar de N8 met de 'defintieve' firmware ook al kunnen laten zien en voelen ;-))

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.