Nieuws
06 april 2015 - Ron Smeets

Demo video van de LG G4 User Interface De Koreaanse fabrikant licht al aan paar tipjes van de UX 4.0 sluier op

LG heeft vandaag de eerste beelden van de nieuwe User Interface vrijgegeven. UX 4.0 zal eind deze maand zijn debuut maken op het nieuwe vlaggenschip dat dan gepresenteerd wordt; de LG G4 dus.

De nieuwe versie van de UI ziet er weer iets eenvoudiger dan zijn voorganger, UX 3.0. Dat zal uiteraard ook ingegeven zijn door de vereenvoudigde look-and-feel van Android Lollipop; het zogenaamde Material Design. Maar LG slaagt er zelf ook meer en meer in om een samenhangend geheel van de User Interface te maken. Enkele jaren geleden was dat wel anders, met de belachelijk slechte 3D S-Class UI van enkele jaren geleden (uit de tijd van de Viewty, Crystal en Arena) als dieptepunt.

Behalve het vereenvoudigde design heeft LG natuurlijk ook diverse nieuwe functies aan UX 4.0 toegevoegd. Enkele daarvan worden in de video getoond. Smart Board biedt de mogelijkheid om voor de gebruiker belangrijke informatie (apps en widgets) op één scherm bij elkaar te verzamelen. Quick Shot is een nieuwe camerafunctie waarmee je nog sneller foto's kunt maken. Twee keer kort op de volumeknop drukken, ook als het toestel vergrendeld is, en je maakt een foto.

De screenshots die je hieronder ziet zaten 'verborgen' in de video die daar weer onder staat.

In onderstaande video worden deze, en nog een paar, nieuwe features getoond. Uiteraard zijn alle functies van vorige UX versies, zoals Knock Code, Q Memo en Q Slide ook gehandhaafd.

https://youtu.be/IXjlzW2P-jA

Of LG, net als vorig jaar, de nieuwe versie van de User Interface ook naar de 'oudere' modellen zal brengen is nog niet bekend.

Bron (LG, Koreaans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.