Wearables
16 februari 2015 - Ron Smeets

Demo van Sony's SmartEyeglass (video) Sony's 'Google Glass' kan op elke bril gebruikt worden

Tijdens de CES presenteerde Sony haar eigen 'Google Glass'. De Japanse fabrikant heeft er voor gekozen om geen complete bril te ontwikkelen maar een camera met display die je op vrijwel elke gewone bril kan monteren. Daarmee worden in één klap twee problemen verholpen. Je kunt zelf het design van je bril kiezen en iedereen die al een (lees)bril heeft kan hem ook gebruiken. Handig, maar helaas doet het weinig af aan het feit dat het nog altijd raar uitziet, zo'n camera aan de zijkant van je voorhoofd.

Maar goed, Sony maakte onderstaande videodemo van de zogenaamde Single-Lens Display Module, ofwel SmartEyeglass. Daarin wordt precies getoond hoe hij werkt en wat je er zoal mee kunt wanneer hij over een jaar (2016) in de winkels ligt.

Inmiddels is wel duidelijk dat voor een zogenaamde heads-up display die voor je ogen geprojecteerd wordt wel degelijk bruikbare toepassingen te bedenken zijn. En dan gaat het niet alleen om berichten, navigatie en andere (sportieve) info die vanuit je smartphone via de bril voor je ogen getoverd worden. Denk bijvoorbeeld aan operatiekamers waar chirurgen zien wat ze moeten doen of monteurs die beide handen nodig hebben en toch instructies moeten krijgen. Maar of we bovenstaande Sony SmartEyeglass in de praktijk veel zullen gaan zien bij 'gewone' gebruikers wanneer hij in de loop van 2016 in de winkels verschijnt? Dat is nog maar zeer de vraag. Wellicht dat de fabrikant er voor die tijd nog in slaagt om een model te maken dat iets mooier en minder opzichtig (compacter) is. En natuurlijk zal de verkoopprijs ook veel uitmaken.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Ook interessant