Nieuws
23 oktober 2012 - Ron Smeets

Demo van 'n officiele Ubuntu versie op Nexus 7 (video)

Hieronder kun je een demo van een officiele Ubuntu versie bekijken op een Google Nexus 7 tablet. Volgens de oprichter van Canonical zou Ubuntu voor (smartphones en) tablets medio volgend jaar (april / mei) al beschikbaar kunnen komen.

De hele korte (21 seconden) video is gemaakt door Victor Palau, commercieel directeur van Canonical. De UI moet wel nog wat aangepast worden voor soepel gebruik op smartphones en tablets. De komende maanden wordt ook nog gewerkt aan het optimaliseren van het stroom- en geheugen gebruik.

http://www.youtube.com/watch?v=_2tGHfmM-TU

Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.