Nieuws
12 juli 2011 - Ron Smeets

Demo: Google Maps downloaden voor offline gebruik

Zelf zit ik op dit moment ergens aan de Costa Brava. Daar ben ik onder andere met behulp van een 'ouderwetse' TomTom naar toe gereden ;-) Natuurlijk heb ik ook een (twee zelfs) smartphones bij me die voorzien zijn van navigatie, maar ik had (deels uit vakantieluiheid) geen zin om de kaartgegevens vooraf nog even naar de toestellen (een Nokia en een Android) te downloaden. Iets dat wel aan te raden is wanneer je in het buitenland met je smartphone wilt navigeren zonder achteraf verrast te worden door een hoge dataroaming rekening van je provider.

Hieronder kun je zien hoe je dit doet bij Google Maps. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Nokia Maps kun je helaas geen hele landen in een keer downloaden.

De functie van Google Maps beperkt zich momenteel nog tot een gebied van ca. 16 kilometer rondom een gekozen adres. Dat is dan weer jammer voor de reis vanuit Nederland naar Spanje (of een ander zonnig, warm, land ;-))

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.