Nieuws
17 september 2013 - Nichal Joosse

Dell zal voorlopig geen smartphones meer maken

Dell probeert in de toekomst op minder gebieden actief te zijn en dat gaat als eerste invloed hebben op de smartphones. Dell-oprichter Michael Dell gaf in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNBC aan dat het bedrijf in de toekomst geen smartphones meer zal gaan maken. Dell wil zich volledig gaan richten op de gebieden waar het mee begonnen is, namelijk pc's. Maar ook tablets en het aanbieden van clouddiensten zal bij het aanbod horen. 

De reden dat Dell zich gaat concenteren op pc's, tablets en clouddiensten is omdat het bedrijf het belangrijk vindt om zich te richten op klanten en de groei op lange termijn. Hoewel de pc-markt al jaren aan het krimpen is door de opkomst van mobiele apparaten, gaat het wel om een gebied waar Dell in het verleden altijd heer en meester is geweest. Dell vindt het belangrijk dat het bedrijf zich specialiseert op het gebied van pc's.

Onbewust komt het waarschijnlijk ook omdat Dell eerder heeft geprobeerd de smartphonemarkt te betreden met de Dell Streak, een toestel dat erg weinig succes had. Vermoedelijk is dit ook een reden dat ze zich voortaan niet meer bezighouden met smartphones. 

Over de auteur: Nichal Joosse