Geruchten
26 september 2013 - Nichal Joosse

Dell zal geen Windows RT-apparaten meer maken

Dell zal in de toekomst geen Windows RT-producten meer gaan maken. Dell was het enige bedrijf dat Windows RT nog openlijk steunde, maar dat lijkt nu voorbij te zijn. Microsoft is daarmee de enige overgebleven partij die in de toekomst nog Windows RT-producten zal gaan maken. Windows RT was bij Dell verkrijgbaar bij de XPA 10. De XPS 10 is sinds gisteren ook niet meer verkrijgbaar in de online winkel van Dell. 

Als alternatief geven ze de Latitude 10 met Windows 8. Het zou nog kunnen dat er een opvolger van de XPS 10 komt, maar analisten schatten deze kans erg klein. Eerder zegde concurrenten Asus, Lenovo en Samsung al hun steun op in het besturingssysteem van Microsoft. Microsoft blijft echter doorgaan met het eigen besturingssysteem en kondigde eerder deze week de Surface 2 aan, wat de opvolger van de Surface RT is.

Microsoft zal flink moeten presteren om het besturingssysteem voor systemen met een ARM-processor succesvol te maken. De Surface 2 zou hier mee moeten gaan helpen, maar ook de Surface RT zal te koop blijven. 

Over de auteur: Nichal Joosse