Nieuws
17 augustus 2006 - Ron Smeets

Dell wellicht niet de enige met accuproblemen

Dat Dell deze week een van zijn slechtste momenten meegemaakt heeft zal inmiddels wel tot iedereen doorgedrongen zijn. De computerfabrikant moet noodgedwongen ruim 4 miljoen accu's van laptops vervangen omdat deze door oververhitting spontaan vlam kunnen vatten, zoals deze foto's duidelijk laten zien.

Inmiddels is bekend geworden dat de problemen met de door Sony gefabriceerde Li-Ion accu's ook andere producenten in de problemen kunnen brengen. De betreffende accu's worden onder andere ook gebruikt in laptop's van HP, Lenovo, Apple en natuurlijk Sony zelf.

Vooralsnog zegt Sony dat de problemen zich beperken tot de combinatie van de gewraakte accu's en Dell laptop's en ook Lenovo zegt nog geen actie de ondernemen omdat men nog geen klachten of problemen binnengekregen heeft.Gerelateerde links:
Sony Ericsson heeft de beste GSM accus
Exploderende Dell laptop in Japan
Exploderende Motorola's in Brazilie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.