Nieuws
07 november 2010 - Ron Smeets

Dell vervangt 25.000 BlackBerries door eigen WP7 smartphones

Nu Dell met de Streak en de Venue Pro (foto) ook weer in de smartphone en tablet business gestapt is was het natuurlijk een kwestie van tijd totdat de Amerikaanse computer fabrikant met de mededeling kwam dat alle medewerkers ook een Dell smartphone gaan gebruiken.

Dell heeft enkele dagen geleden officieel bekend gemaakt dat alle 25.000 medewerkers een Dell Venue, met Windows Phone 7, aangeboden krijgen ter vervanging van de BlackBerries die nu nog gebruikt worden.

De switch zal vanaf komende week in gang gezet worden. Behalve dat Dell haar medewerkers natuurlijk het liefst met 'eigen' apparatuur ziet rondlopen betekent het 'dumpen' van BlackBerry volgens de Amerikaanse fabrikant ook dat men zo'n 25% kan besparen op de communicatie kosten doordat Dell geen BlackBerry Enterprise servers meer nodig heeft.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.