Accessoires
13 augustus 2011 - Ron Smeets

Dell Streak 5 houdt op te bestaan

Toen, bijna een jaar geleden, de Dell Streak 5 gepresenteerd werd was er nogal wat discussie of dit 5 inch toestel nu als een tablet, zoals Dell zei, of gewoon als een erg grote smartphone gezien moest worden. Cowboy Marc stelde in zijn review dat hij daar ook niet helemaal uit kwam.

Voor een Tablet is een 5 inch display eigenlijk net iets te klein terwijl een Smartphone met een dergelijk groot scherm eigenlijk net te groot was. Kortom, de Dell Streak 5 leek tussen wal en schip te vallen.

Inmiddels weten we, ondanks dat het toestel in Nederland alleen maar in een internationale (Engelse) versie te koop was, dat het grote succes voor de Dell Streak 5 uitgebleven is. De fabrikant heeft deze week dan ook besloten hem (stilletjes) te laten sterven ;-) Het toestel is dus niet meer te koop. Accessoires zijn nog wel verkrijgbaar voor iedereen die een Streak 5 heeft, maar de mededeling 'Shop Now' op de site van Dell zou zo maar kunnen betekenen dat ook die binnenkort gaan verdwijnen. Dell noemt haar ervaringen met de Streak 5 nog wel 'a great ride' maar dat is logisch. Ze zullen echt niet zeggen 'you were a total flop'  ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.