Nieuws
13 december 2012 - Ron Smeets

Dell nu echt uit de smartphone business

De afgelopen jaren had Dell ietwat van een knipperlicht relatie met smartphones, maar nu lijkt het doek dan toch definitief (ahum) gevallen voor de smartphones van de computer fabrikant.

Afgelopen dinsdag maakte Jeff Clarke van Dell namelijk bekend dat men geen smartphones meer gaat ontwikkelen en verkopen. De investeringen zijn simpelweg te hoog om een succesvolle speler in die markt te kunnen worden.

De laatste, niet zo succesvolle, Dell smartphone was de 5 inch Dell Streak. Gek genoeg lijkt het nu dat Dell daarmee eenvoudigweg te vroeg op de markt gekomen is. Toen die smartphone namelijk geintroduceerd werd was er nauwelijks vraag naar toestellen met een 5 inch scherm. Inmiddels, ruim twee jaar later, is dat wel anders. De Samsung Galaxy Note zorgde er eind 2011 voor dat de 5 inch form factor een serieuze speler werd. Natuurlijk lagen op dat moment ook al diverse 4.5 en 4.7 inch smartphones in de winkels en was de stap naar 5 inch, en nu zelfs 5.5 inch, niet meer zo heel erg groot.

Intussen heeft ook HTC al een 5 inch smartphone gepresenteerd (nog niet voor de Nederlandse markt) en worden de geruchten steeds sterker dat nog meer fabrikanten met dergelijke smartphones op de proppen zullen komen. Denk aan Sony en Huawei, om er maar eens twee te noemen.

Enfin, voor Dell komt dat succes dus duidelijk te laat nu de fabrikant de smartphone business (wederom) vaarwel gezegd heeft.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.