Nieuws
22 maart 2009 - Ron Smeets

Dell mobieltjes saai en oninteressant

De geruchten en voorspellingen over een terugkeer van Dell op de PDA / Smartphone markt zijn al geruime tijd geen nieuws meer.

Onlangs werd nog verwacht dat de Amerikaanse computer fabrikant de eerste nieuwe toestellen in Barcelona zou gaan presenteren maar die voorspelling is niet uitgekomen.

De reden daarvoor zou wel eens te maken kunnen hebben met het bericht dat de eerste prototypes van die toestellen die Dell naar diverse providers gestuurd heeft linea recta retour gekomen zijn met opmerkingen als 'te saai' en 'geen interesse'

Volgens een analist van Kaufman Bros, overigens hetzelfde bedrijf dat enkele weken vóór het MWC nog voorspelde dat Dell in Barcelona enkele smartphones zou presenteren, ligt een deel van de oorzaak ook in het feit dat de andere grote Amerikaanse PDA en Smartphone producent, Palm, vlak voor het MWC met een revolutionair nieuw toestel op de proppen kwam, de Palm Pre.

Kortom: Terug naar de tekentafel Dell!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.