Geruchten
08 maart 2015 - Ron Smeets

Delen van de HTC One E9 gefotografeerd Tweede bron lekt een aantal specs van het toestel

Amper een week na de onthulling van de, qua design, ietwat tegenvallende One M9 draaien de HTC geruchtenmolens alweer voor twee mogelijke andere Taiwanese smartphones. De One M9 Plus was al een paar keer gespot maar dat geldt niet voor de One E9 waarvan nu dus vermeende foto's en specs opgedoken zijn. Op die foto's zijn overigens maar een paar details van het toestel te zien. Daaruit blijkt wel al dat de achterzijde van de One E9, als die bestaat natuurlijk, van plastic gemaakt is. Dat zou dus ook kunnen betekenen dat we hier kijken naar een nieuwe Desire, maar daarom zijn het allemaal geruchten.

De gelekte specs van de One E9 zijn bepaald niet 'mid-range' te noemen. Een 64 bit, 2GHz octa core processor met 3GB RAM; een 20 (primair) en een 13 megapixel (front) camera, 32GB intern geheugen, Boomsound en een 5.5 inch QHD (2560 x 1440) display... Prima specs. Het lijstje levert overigens nog wel een extra aanwijzing dat het hier om een Desire model gaat. De vermelding dat hij op Android 5.0 draait met de 'Desire Sense 7.0' UI behoeft daarvoor geen verdere uitleg.

De toekomst zal moeten uitwijzen of de HTC One E9 er echt komt. Her en der wordt het toestel in deze geruchten ook in een adem genoemd met de One M9 Plus, maar de specs, voor zover die gelekt zijn, van die twee toestellen verschillen nogal. Enfin, afwachten maar.

Bron (foto's), Bron (specs)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.