Nieuws
16 maart 2010 - Ron Smeets

Defintief geen Windows Phone 7 update voor de HTC HD2

Slecht nieuws voor iedereen die (pas) een HTC HD2 gekocht heeft. Microsof heeft namelijk bevestigd dat dit toestel definitief NIET in aanmerking kan komen voor een Windows Phone 7 upgrade.

Dat is bijzonder jammer, temeer omdat de HD2 toch een van de betere Windows Mobile 6.5 Smartphones is die momenteel in de diverse winkels te koop zijn. Bovendien zijn de specs van dat toestel van dien aard dat hij makkelijk nog wel een jaar 'mee had gekund'.

Het uitblijven van een Windows Phone 7 upgrade is, volgens Microsoft, te wijten aan het feit dat de HTC HD2 vijf fysieke knoppen heeft. Microsoft's Windows Phone 7 specs staat het gebruik van maximaal drie knoppen toe.

Het lijkt er dus op dat, voor Windows Mobile gebruikers, de HTC HD2 deze herfst, wanneer de eerste Windwos Phone 7 toestellen (en upgrades) angekondigd worden, zijn End-Of-Life datum zal bereiken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.