Nieuws
06 augustus 2013 - Nichal Joosse

Deezer vernieuwt Windows Phone 8-applicatie

Muziekdienst Deezer heeft een vernieuwde Windows Phone 8-applicatie aangekondigd. In een blogpost op de website liet het bedrijf weten dat het homescreen volledig is vernieuwd en dat er een aantal features zijn uitgebreid om de focus te leggen op waar het hoort, namelijk bij het ontdekken van muziek. De Windows Phone 8-app van Deezer werkt op alle Windows Phone 8-apparaten en is ondertussen al te vinden in de Windows Phone Store.

Het nieuwe homescreen benadrukt lokale aanbevelingen, die gekozen zijn door speciale redacties per land. In de categorie 'Discover' zijn albums en afspeellijsten te zien die Deezer aanbeveelt. In tegenstelling tot andere digitale muziekdiensten die puur kijken naar de algoritmen om iets aan te bevelen, maakt Deezer gebruik van muziekexperts wereldwijd die de beste nieuwe releases in hun eigen land goed in de gaten houden.

Dit houdt echter niet in dat deze speciale redacties alles bepalen in de app. De nieuwe applicatie vindt het belangrijk om te weten welke tracks en afspeellijsten de gebruiker leuk vindt, zodat je deze zelf kunt aanbevelen aan wie je maar wilt. Naast het ontdekken van muziek geeft de app je ook toegang tot je favoriete tracks die al op je telefoon staan. Daarnaast kun je nu ook afspeellijsten, albums, mp3's en individuele tracks synchroniseren met je telefoon, zonder dat je gebruik hoeft te maken van je databundel.  

Over de auteur: Nichal Joosse