Accessoires
27 februari 2006 - Ron Smeets

Deense Design bluetooth headset

Het lijkt erop dat de focus bij het ontwerpen van nieuwe Bluetooth headsets niet meer ligt op 'nog kleiner', wat ook vrijwel onmogelijk is, zonder te moeten inboeten op de belkwaliteit, maar op design.

Motorola en Nokia zijn slechts twee voorbeelden hiervan, die overigens ook nog eens extreem klein zijn.

De Deense designers van Jacob Jensen, bekend van diverse design gadgets, hebben zich nu ook gemengd in de wereld van de headsets.

De vorige week aangekondigde Jabra JX10 is, zoals ze zelf in hun persbericht zeggen:

...speciaal gemaakt door de wereldwijd bekende designers van Jacob Jensen en zet een nieuwe norm in het design van bluetooth-headsets. Dankzij de onderscheidende, minimalistische vorm, de elegante afwerking en moderne bluetooth-technologie is de JX10 een van de meest stijlvolle headsets die verkrijgbaar is.

De Jabra JX10 heeft een tijdloze zilveren kleur en biedt het ultieme in headsetdesign en functionaliteit door zowel stijl als intelligentie te combineren tot een compacte bluetooth-headset. De Jabra JX10 is een van de kleinste en lichtste headsets in de markt. De headset weegt minder dan 10 gram en is minder dan vier centimeter lang. Hij past nauwkeurig, met of zonder de dunne en discrete oorhaak. Gebruikers merken nauwelijks dat zij de headset dragen.

"De Jabra JX10 voldoet aan drie belangrijke designprincipes: de vorm moet overeenkomen met het gevoel, geluid moet uit de technologie worden gehaald en rond elk product moet een magische sfeer hangen. Wanneer mensen de Jabra JX10 opzetten, hebben zij het gevoel alsof zij een sieraad omdoen in plaats van een bluetooth-headset," aldus Timothy Jacob Jensen, hoofdontwerper bij Jacob Jensen Design.

Design heeft natuurlijk wel een prijskaartje: €149,-, maar dan krijg je er wel een speciaal draagtasje bij.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.