Geruchten
01 september 2015 - Ron Smeets

Deels andere specs van de nieuwe LG Nexus 5 gelekt Zoals altijd zijn ook dit nog steeds onbevestigde geruchten

Dat LG aan een nieuwe Google smartphone werkt die vanwege het 5 inch scherm mogelijk ook weer de naam Nexus 5 krijgt is geen nieuws. Ook de vermeende specs van dat toestel zijn al meerdere keren opgedoken.

Een nieuwe anonieme bron heeft nu echter nog wat meer details van het toestel gelekt. Daarbij valt op dat sommige specs anders zijn dan die die in eerdere geruchten genoemd werden. Zo zou de nieuwe Nexus 5 geen 4GB maar 'slechts' 3GB RAM aan boord hebben en is de processor geen Snapdragon 620 maar een 808. Die processor zou vier 'langzamere' A53 rekenkernen hebben en twee snelle A57 cores. Tsja, geruchten he...

Verder wordt ook nu weer het 5.2 inch Full HD scherm, waarschijnlijk een IPS LCD model, genoemd, evenals de 13 megapixel camera. Al staat die nu wel als 12.3 megapixel model in het lijstje. Aan de voorzijde zit volgens deze bron een 5 megapixel camera voor selfies. Er komt zowel een 16GB als een 32GB model die in zwart, wit en blauw geleverd gaan worden. De accu is met 2700mAh een stuk krachtiger dan die van de vorige Nexus 5 en het toestel zou ook voorzien worden van een gloednieuwe Type-C USB aansluiting.

ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat deze specs, gedeeltelijk, weer onderuit gehaald worden door een volgende anonieme bron ;) We zullen het wel zien. Vooralsnog is niet bekend wanneer de nieuwe Nexus 5, eventueel samen met de Huawei Nexus phablet, gepresenteerd gaan worden. Afgaande op vorige jaren lijkt eind september of begin oktober een goede gok te zijn.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.