Accessoires
05 augustus 2013 - Nichal Joosse

Deel Ouya-bezitters krijgt gratis credits ter compensatie

Slashgear meldde dat de early adopters van de Android-gameconsole Ouya gratis credits krijgen als goedmakertje voor de lange levertijd van het apparaat. Het bedrijf achter de console had leveringsproblemen. Op de Kickstarter-pagina en op social media waren meerdere investeerders 'not amused' over de gang van zaken, vooral door het feit dat Ouya in de winkels ook al uitverkocht was. Het bedrijf achter Ouya verontschuldigde zich hiervoor en hoopt het op deze manier te compenseren.

De early adopters zullen 13,37 dollar krijgen voor de Discover Store van Ouya. Met dit tegoed is het mogelijk om verschillende games en apps aan te schaffen. Het aanbieden van deze vergoeding is ook in het belang van Ouya, aangezien maar 27 procent van de gebruikers sinds de lancering heeft betaald voor een game. Dit houdt dus vanzelfsprekend in dat maar liefst 73 procent dit nog niet heeft gedaan.

Ouya werd met veel bombarie aangekondigd, maar sinds de lancering lijkt het apparaat niet zo geweldig te zijn als dat de meeste mensen dachten. De meeste recensies van de console waren niet bepaald positief. Zo spreken de meeste reviews over weinig games, slechte games en ook is er een creditcard nodig om spelletjes aan te schaffen. 

Over de auteur: Nichal Joosse