Nieuws
10 september 2012 - Ron Smeets

Deel KPN personeel ontevreden

De resultaten van KPN staan al geruime tijd onder druk. Sinds de providers, eind vorig jaar, de tarieven voor mobiele data abonnementen fors verhoogde zijn al enkele honderdduizenden klanten weggelopen en overgestapt naar de concurrentie.

Vandaag werd bekend dat het personeel van KPN niet blij is met het voornemen van de provider om de lonen bij de nieuwe CAO niet te verhogen. Volgens KPN is dit een gevolg van het feit dat het dus slecht gaat bij de grootste provider van ons land.

Zo'n 3600 personeelsleden tekenden een petitie die later vandaag door de vakbonden aan de directie van KPN aangeboden zal worden. Ondanks de dalende omzet en winst boekt KPN nog wel steeds een positief resultaat. Een salarisverhoging zou dus zeerzeker bespreekbaar moeten zijn. Volgens de vakbonden denkt KPN te veel aan het belang van de aandeelhouders in plaats van dat van haar werknemers.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.