Nieuws
05 november 2009 - Casper de Zoete

Deel klanten Lycamobile afgesloten

Een deel van de klanten van Lycamobile, die bellen via het netwerk van T-mobile, kunnen vanaf vanmiddag vier uur niet meer bellen en sms'en, zo meldt Consuwijzer. Oorzaak is een zakelijk geschil tussen T-mobile en Lycamobile.

Lycamobile zou T-mobile nog geld verschuldigd zijn.

Door deze betalingsachterstand dreigt T-mobile de klanten van Lycamobile vanaf 16:00 uur af te sluiten. Gebruikers kunnen nog wel gebeld worden, sms'jes ontvangen en het alarmnummer 112 bellen. Het zou gaan om zo'n 230 duizend abonnees.

Vorige week woensdag probeerde Lycamobile nog afsluiting te voorkomen door een verzoek daartoe in te dienen bij de Telecomautoriteit. De OPTA oordeelde echter dat T-mobile haar dienstverlening aan Lycamobile-klanten (gedeeltelijk) mag stoppen, drie dagen na een schriftelijk bericht van T-mobile aan Lycamobile. Deze termijn loopt dus vanmiddag af. Ook de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven wees een verzoek van Lycamobile om afsluiting te voorkomen af.

Lycamobile is een zogenaamde MVNO (Mobile Virtual Network Operator) en heeft dus geen eigen netwerk. De provider maakt daarom gebruik van de netwerken van T-mobile en Vodafone. De klanten die gebruik maken van het netwerk van Vodafone worden niet afgesloten.

Klanten die straks niet meer kunnen bellen en sms'en kunnen overstappen naar een andere provider of opnieuw klant worden bij Lycamobile, maar dan op het netwerk van Vodafone.

Over de auteur: Casper de Zoete