Nieuws
07 januari 2016 - Ron Smeets

December 2015 was weer een 'traditioneel' slechte maand voor HTC De omzet daalde met meer dan 36% ten opzichte van november

Tussen september en november van 2015 leek het er even op dat HTC de weg naar boven weer gevonden had. In oktober en november werden, vergeleken met de maanden daarvoor, namelijk bescheiden omzetstijgingen geboekt. Dat was, zo blijkt nu, helaas van korte duur. De twee zwaluwen bleken nog geen nieuwe zomer in te luiden voor de Taiwanezen. In de traditioneel goede maand december moest HTC namelijk toezien hoe de omzet vergeleken met november met ruim 36% daalde. Ten opzichte van een jaar eerder, december 2014, was de daling nog wat groter; -/- 57%.

De omzetcijfers van december zullen in Taiwan ongetwijfeld hard aangekomen zijn. Sterker nog, het was voor HTC de slechtste maandomzet in 10 jaar tijd. Om maar even aan te geven dat de bodem duidelijk nog niet bereikt is. HTC hoopte met de komst van de One A9 weer een succesnummer gelanceerd te hebben. Vooralsnog blijkt daar uit de cijfers dus nog maar weinig van. Of het effect van de One A9 wellicht al is uitgewerkt? Dat zal de komende weken moeten blijken, maar januari en februari zijn doorgaans niet de beste maanden van het jaar. Hoe dan ook, gezien de ontwikkelingen van de laatste 18 maanden kun je eigenlijk wel concluderen dat december weer een traditioneel slechte maand voor HTC geweest is.

Voor de rekenaars; HTC boekte in december een omzet van zo'n 180.3 miljoen euro (6.52 miljard Taiwanese dollar). Over het hele jaar gerekend kwam de omzet van HTC in 2015 uit op 3.36 miljard Euro (121.68 miljard Taiwanese dollar). Een daling van ruim 35% ten opzichte van 2014.

Op de CES onthulde HTC de afgelopen dagen vooral nieuwe (Health) Wearables en een nieuwe VR Headset. Een nieuwe high end smartphone wordt pas weer in Barcelona verwacht, tijdens het MWC.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.