Nieuws
16 maart 2009 - Ron Smeets

Debitel SIM Only abo's fors duurder na overname door KPN

Sinds de overname van Debitel door KPN zijn de SIM-only abonnementen van de provider fors duurder geworden. Dat heeft SIM-Only-Vergelijk na enig onderzoek ontdekt.

Debitel KPN 75 + 25 was 3,95 en is nu 5,95 en na de looptijd van 1 of 2 jaar zelfs 9,95. Debitel KPN 150 + 100 gaat van 5,95 nu naar 7,95 en na de looptijd van 1 of 2 jaar zelfs 12,50. Debitel KPN 250 + 75 was eerder 7,95 en de nieuwe prijs is 9,95 en na de looptijd van 1 of 2 jaar zelfs 17,50. Prijsverhogingen die kunnen oplopen tot zo'n 50% dus.

Behalve de verhoogde prijzen heeft Debitel sinds de overname door KPN ook nog eens een aantal aantrekkelijke abonnementen uit haar assortiment geschrapt waardoor het voordeel van Debitel ten opzichte van KPN nagenoeg wegge-ebt lijkt.

Geen echt slimme actie van KPN en Debitel als je het mij vraagt. Iedereen die nu op zoek is naar voordelige SIM-Only abonnementen zal dus vaker bij de concurent uitkomen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.