Nieuws
10 augustus 2010 - Ron Smeets

Death Grip zorgt voor blootstelling aan meer straling

Tjs, de Death Grip en de iPhone 4. Daarover is al zoveel gezegd en gesschreven dat het bijna niet meer leuk is ;-)) Hieronder kun je nog een videodemo zien waarin de gevolgen van Death Grip op het stralingsniveau gedemonstreerd wordt. Ze gebruiken daarvoor zowel de iPhone 4 als een BlackBerry Bold 9700 en de Nexus One.

Hier wordt gebruik gemaakt van Tawkon, een applicatie waarmee je de straling kunt meten die door een toestel uitgestoten wordt.

Wat de makers van Tawkon met name willen aantonen is dat wanneer het bereik van een mobiele telefoon gestoord wordt (door de Death Grip bijvoorbeeld) het toestel meer moeite gaat doen om de verbinding met het mobiele netwerk in stand te houden. Ofwel, er wordt meer vermogen naar de zender/ontvanger gestuurd. Daardoor gaat natuurlijk ook het stralingsniveau omhoog. De app komt binnekort beschikbaar voor de App store, Android market en BlackBerry App World.

Overigens vil mij in onderstaande video op dat de Nexus One verreweg de meeste straling uitstoot als het toestel 'verkeerd' vastgehouden wordt. De iPhone komt tot ca. 60 tRi (Tawkon Radiation Indication), de BlackBerry 9700 tikt ca 75 tRi aan en de Nexus One schiet zelfs omhoog naar ongeveer 125 tRi.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.