Entertainment
15 oktober 2005 - Ron Smeets

Dealers opgepakt door eigen camphone

Toen de Politie van Sao Paulo naar aanleiding van een anonieme tip enkele vermeende drugsdealers aanhield leek het er aanvankelijk op dat ze de dans zouden ontspringen.

In tegenstelling tot wat de tipgever beweerde hadden de verdachten bij hun aanhouding geen grote hoeveelheden drugs in hun bezit. Totdat een van de rechercheurs bij het controleren van een camphone van een van de verdachten op foto's stuitte waarop de groep vol trots hun handelswaar showden.

De drugs die ze op die foto's bij zich hadden was meer dan voldoende om voor enkele jaren achter de tralies te verdwijnen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.