Accessoires
02 oktober 2006 - Ron Smeets

De Zune en iPod fotoshoot. . .

Apple heeft enkele weken geleden haar vernieuwde iPod Video uitgebracht en over ruim een maand komt Microsof's concurrent, de Zune, in de winkels. Tijd voor een fotoshoot en wat vergelijkingen van de twee, zo vond ook Jake Ludington.

Het eerste dat opvalt is de grootte van de Zune. Hoewel hij qua omvang maar ietsje groter is dan de nieuwe iPod, is hij wel een stuk dikker. Dat is natuurlijk vooral merkbaar als je hem in je zak stopt.

Het scherm van de Zune is met 7.5cm ongeveer een kwart groter dan die van de iPod. Op de foto's valt de helderheid van het Zune display nogal tegen, maar dat kan ook aan de fotograaf gelegen hebben.

Ondanks dat de Zune dus groter en dikker is, voelt de iPod beduidend zwaarder aan, maar dat is geen echte verassing omdat die namelijk een deels metalen, verchroomde, behuizing heeft.Gerelateerde links:
Microsoft's iPod wordt de Zune
Microsoft Zune komt voor de kerst
Muziek sharing demo op de Zune
De Zune in actie
Apple Special Event, de onthullingen!
Apple Special Event: de details
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.