Accessoires
07 juni 2007 - Ron Smeets

De YoYo GSM van NEC

Het is nog een concept en dat zal het waarschijnlijk ook wel blijven.

De YoYo GSM is precies dat wat je denkt: een mobieltje in de vorm van een YoYo. De ontwerper, Shaik Ridzwan, kwam op het idee hiervoor toen hij het probleem van de loshangende draden van een headset wilde oplossen zonder dat je ze daarvoor van het toestel hoeft los te koppelen. Net als bij een echte YoYo wikkel je de draden om het midden van het gadget. En als ik sommige foto's goed bekijk dan zie ik duidelijk een ring aan het uiteinde van de headset dus het lijkt erop dat je er ook nog echt mee kunt YoYo-en.

Misschien dat de ontwerpers van dit concept nog nooit een bluetooth headset (juist, zonder draadjes) gezien hadden. . . Of zou je tijdens het YoYo-en met je GSM 'm meteen ook op kunnen laden? Meer 'fotos':Gerelateerde links:
Nokia 7001 Pocket concept phone van Tobias Hornof
Concept toestellen: Nokia N74 en Sony Ericsson K900i
Armband GSM concept van Tao Ma
GSM met 8 keypads, speakers en microfoons in beeld
Concept Telefoons
GSM's op kinetische energie
Nokia's visie op GSM's van de toekomst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.