Nieuws
09 maart 2015 - Ron Smeets

De Xperia Z4 wordt dunner dan zijn voorganger Toestel komt volgens de fabrikant zelf ruim vóór september op de markt

Sony was in Barcelona zo verstandig om de Xperia Z4 daar nog niet te onthullen, maar dat wil niet zeggen dat er geen opvolger voor de Xperia Z3 in de maak is. Eerder doken al specs en afbeeldingen op. Daarin werd ook al gesproken over de mogelijkheid dat de Xperia Z4 nog dunner zou worden dan zijn voorganger.

Vandaag zijn een zestal afbeeldingen online verschenen waarin de behuizing van de nieuwe Xperia naast die van de Z3 te zien zijn. Uiteraard wordt de echtheid van die afbeeldingen bevestigd noch ontkend door Sony zelf, maar zo op het eerste, en tweede, gezicht zien ze er behoorlijk echt uit.

Volgens de bron is de behuizing van de Xperia Z4 ongeveer een millimeter dunner dan die van de Xperia Z3. Hopelijk heeft Sony nu wel een oplossing gezocht voor het net ietwat te makkelijk buigen van het toestel. Vermoed wordt dat dit een van de oorzaken is waarom het glas van de Xperia Z3 (compact) soms breekt. Hoe dunner het toestel, hoe groter de behoefte aan extra stabiliteit van de behuizing.

Verder vallen nog enkele (kleine) veranderingen op. Zo is de plek voor de microSD kaart verhuisd naar de onderzijde van het toetel en zijn de contactpunten aan de zijkant ook verdwenen. De behuizing van de Xperia Z4 heeft wel weer dezelfde ronde zijkanten gekregen.

In een gesprek met Trusted Reviews liet Sony's vice president voor communicatie en PR, Tim Harrison, weten dat de Xperia Z4 ruim vóór september op de markt zal komen. Dat betekent dan dus ook meteen dat Sony nog niet overgestapt is naar de gangbare 12-maanden update cyclus voor toptoestellen. Ook dat werd door Harrison bevestigd. Wanneer de Xperia Z4 precies gepresenteerd gaat worden werd nog niet gezegd.

Waarom Sony hem niet in Barcelona onthulde moge duidelijk zijn. Harrison zei dat de focus voor het MWC op een tablet en mid-range producten lag. Zelf denk ik dat Sony, net als LG en Microsoft en heel begrijpelijk, bang was dat de introductie van een nieuw vlaggenschip qua aandacht onder zou sneeuwen in het geweld van de nieuwe Galaxy's.

"No, we haven’t moved to a more traditional 12 month product cycle. As a general rule you will see some adjustment to the way we phase our products, but we’re certainly not going to offer any specific details as to when we are going to bring our next products, beyond these, at this stage.”

Bron (afbeeldingen), Bron (release datum)