Geruchten
31 december 2014 - Ron Smeets

De Xiaomi Mi5 duikt wederom op voor de camera Nieuw vlaggenschip van de Chinese fabrikant zou binnenkort onthuld worden

Als de eerdere geruchten kloppen dan zal Xiaomi tijdens de CES haar nieuwste vlaggenschip smartphone onthullen; de Mi5. Het toestel werd al eerder gespot op niet al te duidelijke, en deels getekende, afbeeldingen. Nu zou een 'live' exemplaar voor de camera opgedoken zijn. Heel erg veel duidelijker is deze foto niet, maar hij lijkt wel op het toestel uit de eerdere geruchten.

Over de specs is ook al het een en ander gespeculeerd. Zo zou de Mi5, waarvan overigens ook het gerucht gaat dat die mogelijk als Mi4S op de markt gaat komen, voorzien zijn van een 5.5 inch QHD (2560 x 1440) display, een 64-bit Snapdragon 810 processor, 3GB RAM en een 20.7 megapixel camera.

Op de vermeende foto vallen verder ook nog de extreem dunne randen aan weerszijden van het scherm op. Boven en onder het scherm zijn die wel 'breder' dan in een eerdere afbeelding te zien was (zie tweede afbeelding onderaan het artikel), maar de echtheid daarvan was zeer twijfelachtig. Hoe dan ook, over een dag of zeven, wanneer de CES in volle gang is, weten we waarschijnlijk meer.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.