Toestellen
21 augustus 2005 - Ron Smeets

De X800: Techniek levert in voor Design

Dit is zo ongeveer de toon van de uitgebreide review die MobileBurn publiceert over Panasonic's nieuwe Symbian Smartphone, de X800.

Het, voor een smartphone, ultradunne toestel (17,2 mm) met een ietwat ruig en robuust uiterlijk en verwisselbare covers laat met name aan de kant van de techniek en de bediening het een en ander te wensen over.

Zo heeft het slechts een 640x480 cam, is de bediening op sommige punten niet echt logisch in elkaar gestoken en maakt de slechte toetsenbordverlichting gebruik in het donker extra lastig.

Men is het er wel over eens dat Flip-Phone addicts die op zoek zijn naar dunne, lichte 'Design' Smartphones hem zeerzeker hoog op hun 'wish-list' zullen zetten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.